Vooropkomstbehandeling in bieten

De eerste bieten zijn reeds gezaaid. Het spuiten van een bodemherbicide direct of kort na het zaaien kan het aantal onkruiden na opkomst van de bieten beperken en de groei van onkruiden vertragen, waardoor de na-opkomstbestrijding eenvoudiger kan zijn.

 

Voor een effectieve bestrijding van bepaalde probleemonkruiden, met name bingelkruid, kleefkruid, hondspeterselie en kamille, is het advies om direct na zaai een bodemherbicide toe te passen:

Advies suiker en/of voederbieten

2,5 l/ha KEZURO of 2 l/ha TARGET SC

 

Kezuro in vooropkomst is onmisbaar in de strijd tegen hondspeterselie en kleefkruid. Daarnaast kent Kezuro een goede werking op klassieke flora zoals kamille, zwarte nachtschade, paarse dovenetel, muur, akkerviooltje, ereprijs, enz.

BELANGRIJK: bodemherbiciden hebben hun beste werking wanneer ze toegepast worden op een vochtige grond. Indien een toepassing wordt uitgevoerd bij droge weersomstandigheden is het raadzaam om met voldoende water (400 l/ha) te spuiten.

 

Laat ons u bijstaan voor een gepast advies op maat van uw perceel.
Joris Van Campfort: +32 478 31 20 69
Tuur Vandeweyer: +32 496 61 69 55
Steff Sools: +32 475 67 41 51
Kristof Schildermans: +32 471 43 52 53

 

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.