AANDACHT VOOR ONKRUID IN NAOPKOMST

Onkruidbeheersing is een belangrijk aandachtspunt in de teelt van maïs. Niet alleen in de vooropkomst moet men alert zijn voor onkruiden, ook in de naopkomst is een juiste strategie cruciaal. Door het toepassen van monocultuur wordt op onze voornamelijk lichtere zandbodems een toenemende onkruiddruk vastgesteld. Bovendien worden we steeds vaker geconfronteerd met de aanwezigheid of introductie van moeilijk te bestrijden grassen zoals vinger- en gierstgrassen. Tot slot moeten we ook vaststellen dat knolcyperus  jammer genoeg verder uitbreidt in de percelen. Redenen genoeg voor voldoende aandacht te hebben voor een bestrijding met de juiste middelen in de juiste dosis.

 

Behandel onkruiden steeds in een jong stadium en combineer werkzame stoffen met een verschillend werkingsspectrum in functie van de aanwezige onkruidflora om zo deze ganse flora aan te pakken; essentieel is te spuiten op een nog jonge onkruidflora. Een te late toediening op grote onkruiden is minder efficiënt en vraagt meer herbicideninput.

Herken de onkruiden op uw maïsperceel voor een tijdige en juiste bestrijding

Stem de keuze van werkzame stoffen optimaal af op de onkruidflora. Een regelmatige controle van het veld is geen overbodige luxe. Uw AgriCamp adviseur staat u graag bij in deze opdracht. 

 

Voor mee informatie, concreet advies naar middelenkeuze of opvolging van uw teelt, neem contact op met uw adviseur. 

Het AgriCamp-Team

Joris Van Campfort: +32 478 31 20 69
Tuur Vandeweyer: +32 496 61 69 55
Steff Sools: +32 475 67 41 51
Kristof Schildermans: +32 471 43 52 53
Tom Van Mirlo: +32 478 31 10 77

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.