Broei op komst

Beste melkveehouder, De temperaturen lopen langzaam weer op. Wees voorbereid en zet Selko-TMR tijdig op voorraad. Selko-TMR is nu wel heel voordelig! Profiteer van het actietarief en bespaar tientallen euro’s. Selko®-TMR is een vloeibaar product voor rundveevoer. Het bestaat uit een synergetische mix van organische zuren met kort ketenige vetzuren. Selko-TMR is speciaal ontwikkeld om… Lees verder »

Bonsilage voorjaarsactie

Je ruwvoer is de basis voor het rantsoen van je koeien. Zorg daarom dat je de kwaliteit van je ruwvoer optimaal benut. Door te kiezen voor Bonsilage heb je de beste garantie op een geslaagde kuil. Tien halen, negen betalen Dit voorjaar is Bonsilage extra voordelig. Bij aankoop van negen eenheden ontvang je er één… Lees verder »

Onkruidbestrijding grasland in het voorjaar

In het voorjaar bevinden de meeste onkruiden zich nog in het rozetstadium, dit is het ideale stadium om een onkruidbestrijding uit te voeren. Een vroege onkruidbestrijding in april bestrijdt alle éénjarige onkruiden zoals muur, herderstasje, veldkers, hoornbloem, herik… en sommige meerjarige onkruiden die reeds aanwezig zijn zoals paardebloem, boterbloem… Dit verhoogt enerzijds de droge stofopbrengst… Lees verder »

Wintergaan T1 en verstevigen

Wintergranen kunnen door een groot aantal schimmelziekten worden aangetast, denk aan netvlekken‐ , bladvlekken‐ en witziekte, dwergroest of ramularia. De schade van deze ziekten uit zich in lagere korrelopbrengsten, welke afhankelijk van de ziektedruk meer dan 50 % kan bedragen. Preventieve maatregelen, zoals gezond zaaizaad en ‘resistente’ rassen, kunnen de aantasting door ziekten beperken, maar… Lees verder »

Zet de turbo aan met Fertiactyl Starter

De vloeibare plantversterker FERTIACTYL is een combinatie van planteigen signaalstoffen gewonnen uit verse zeewier (zeatine + glycine-betaine) en humus –en fulvuszuren gewonnen uit bruinkool. Daarnaast is er een mineraal aandeel afhankelijk van de formule, in dit geval NPK 13-5-8. Productiegewassen behandeld met FERTIACTYL zijn vitaler en langer actief doordat het chlorofylaandeel in het blad toeneemt,… Lees verder »

Vooropkomstbehandeling in bieten

De eerste bieten zijn reeds gezaaid. Het spuiten van een bodemherbicide direct of kort na het zaaien kan het aantal onkruiden na opkomst van de bieten beperken en de groei van onkruiden vertragen, waardoor de na-opkomstbestrijding eenvoudiger kan zijn.   Voor een effectieve bestrijding van bepaalde probleemonkruiden, met name bingelkruid, kleefkruid, hondspeterselie en kamille, is… Lees verder »

Onkruidbestrijding in wintergranen

De gunstige weersomstandigheden voor de komende dagen laten het toe om na te denken over een onkruidbestrijding in de wintergranen. De meeste percelen zijn reeds in het najaar behandeld met een voor-opkomst. Over het algemeen was de overvloedige neerslag van deze winter gunstig voor de werking van de toegepaste bodemherbiciden. Door de natte omstandigheden was… Lees verder »

De perfecte start

MICROGRANULATEN voor de perfecte start van uw gewas Weldra starten we met het zaaien/poten van landbouwgewassen zoals o.a. maïs, uien en aardappelen. In het geval van vroeg zaaien, koude grond of een ongunstige toestand van het perceel en/of een gebrek aan bodemstructuur is een startbemesting van groot belang. Met de huidige extreme kunstmestprijzen en de aangescherpte bemestingsnormen,… Lees verder »

GA VOOR KWALITATIEF RUWVOER

Een nieuw jaar, 2022, met nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen, ook als het om ruwvoer gaat. Het optimaliseren van uw ruwvoerteelt betaalt zich dubbel en dwars terug. Heeft u nu nog geen meststoffen gekocht of slechts een deel? Loop dan niet tegen logistieke problemen qua beschikbaarheid aan. En al zijn kunstmestprijzen ongekend hoog, besparen op kunstmest is niet… Lees verder »

Start tijdig met kiemremming in aardappelen

In het eerste bewaarseizoen zonder CIPC was een nieuwe kiemremmingstrategie nodig. In de bewaarloodsen is duidelijk geworden dat aardappelen die voldoende maleïne hydrazide (MH) bevatten voor een lange tijd rustiger blijven, en dus beter zijn te bewaren. Op het juiste moment tijdens het groeiseizoen MH toepassen is dus zeer belangrijk en is de eerste stap… Lees verder »

Nationale grasdag 2021

Beste groenprofessional, Op donderdag 2 september 2021 opent de organisatie van de Nationale Grasdag terug haar deuren voor iedereen die dagelijks professioneel met groenbeheer bezig is. Dit jaar doet Zodenteler Franken Agro dienst als gastlocatie.  WATER, HET NIEUWE GOUD ! Het thema voor dit jaar is actueler dan ooit! Hoe hou ik mijn grasmat mooi ogend groen… Lees verder »

Bladziekten in bieten

Het regenachtige weer van de laatste weken betekent een snellere en mogelijks sterkere ziektedruk in de bieten vergeleken met voorgaande jaren. Op veel percelen is reeds een hoge infectiewaarde voor verschillende bladschimmels, zoals cercospora, stemphylium, ramularia, meeldauw of roest. Voor een effectieve bestrijding is het advies om vanaf nu elke week op bladschimmels te controleren.… Lees verder »

Schimmels in de tuin

Regelmatige regen, gecombineerd met warmere temperaturen. De ideale omstandigheden voor infectieziekten zoals virussen en schimmels om zich te ontwikkelen. Ook onze tuinen blijven niet gespaard. Gevoelige en zwakke planten zijn extreem kwetsbaar onder de huidige natte omstandigheden. Er ontstaan allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren of zelfs de plant volledig kunnen afdoden. … Lees verder »

Gazon zonder onkruid

Onkruid breekt door in gazons en u wil van deze indringers af? Hier is de oplossing: DICOTEX. Met de stijgende temperaturen is het het ideale moment om Dicotex toe te passen, zodat deze goed zijn werk kan doen. Sterke punten Unieke combinatie van 4 actieve stoffen Selectief, ook in jonge gazons Zeer breed spectrum Advies… Lees verder »

Onkruidbestrijding maïs

Onkruidbestrijding in maïs is maatwerk Het begint stilaan tijd te worden voor een na-opkomstbehandeling op de vroeg gezaaide percelen maïs. Af en toe een regenbui in combinatie met aangename temperaturen zorgt ervoor dat heel wat onkruidsoorten goed ontwikkelen. Zelfs de moeilijkere zomergrassen (vingergras, naaldaar, …) kiemen snel in de maïs. “Start tijdig en garandeer je opbrengst” Behandel onkruiden steeds in… Lees verder »

Weg met groenaanslag

Het voorjaar is het moment om terrassen, tuinmeubelen, omheiningen, daken,… te ontdoen van de groenaanslag die zich heeft opgestapeld. Met ENCLEAN klaart u deze klus snel en efficiënt.  Van plantaardige oorsprong Breekt af in natuurlijke elementen Werkt snel en efficiënt  Langdurig effect  Gemakkelijk in gebruik Niet corrosief, zonder vlekken Mag door iedereen gebruikt worden    

Onkruidbestrijding maïs

Vooropkomst in maïs loont altijd De maïszaai is deze week in volle hevigheid losgebarsten. Hierdoor is het meteen ook tijd om de nodige aandacht te besteden aan de bestrijding van onkruiden. Een vroege onkruidbestrijding in vooropkomst garandeert u  een optimaal rendement van uw maïs. Bovendien is een behandeling in vooropkomst een belangrijke 1e stap om… Lees verder »

Edasil Kleimineralen

Edasil® kleimineralen zijn kleikorrels, 0.5 – 2mm groot, die veel sporenelementen bevatten en worden gewonnen in Zuid-Duitsland. Kleimineralen verbeteren op natuurlijke wijze de structuur en het vochthoudend vermogen van lichte zandgronden.  De ideale zandgrondverbeteraar Edasil kleimineralen heeft als eigenschap om water en voedingsstoffen langer vasthouden. Hierdoor ontstaat een betere verhouding tussen lucht en water, de zandgrond zal… Lees verder »

Digitaal kunstmestregister

Sinds 15 april 2021 zijn landbouwers en handelaars verplicht om hun kunstmestgebruik en kunstmeststromen in een digitaal register op het Mestbankloket door te geven. Dit digitale kunstmestregister moet zorgen voor een meer oordeelkundige bemesting, zoals voorzien in MAP 6. Aankoop- & gebruiksregister   Het digitaal kunstmestregister bestaat uit twee onderdelen: een verhandelingsregister en een gebruiksregister,… Lees verder »