Aardappelen controleren op doorwas

De grote hitte van afgelopen week heeft voor heel wat stress gezorgd in onze gewassen. Aardappelplanten in het bijzonder kunnen na deze hitte, gevolgd door regenval, gevoelig zijn aan doorwas. Doorwas vertoont zich in een tweede groei, zichtbaar in de vorming van nieuwe scheuten en bladeren, vaak ook nieuwe bloei. De kiemrust van het gewas… Lees verder »

Product in de kijker: LEVUCELL SC

Levucell SC is een levende gist, als enige specifiek geselecteerd voor rundvee. Door toevoeging van Levucell SC in het rantsoen bereikt u: een hogere voeropname een betere vertering van het totale rantsoen een stabielere pensfunctie Dit resulteert in: meer melk per koe een betere voerefficiëntie gezondere koeien en betekent dus per saldo: meer melkgeld minder… Lees verder »

Pas op voor hittestress

Volgende week verwacht het KMI de tweede hittegolf van deze zomer met temperaturen tot maar liefst 35 graden. Koeien hebben sneller last van hittestress dan algemeen wordt aangenomen, wat uiteindelijk resulteert in een verlaagde melkproductie. Het stresseffect is al na 24 tot 48 uur maximaal, tijdig actie ondernemen is  dus essentieel. Niet alleen bij melkgevende… Lees verder »

AANDACHT VOOR ONKRUID IN NAOPKOMST

Onkruidbeheersing is een belangrijk aandachtspunt in de teelt van maïs. Niet alleen in de vooropkomst moet men alert zijn voor onkruiden, ook in de naopkomst is een juiste strategie cruciaal. Door het toepassen van monocultuur wordt op onze voornamelijk lichtere zandbodems een toenemende onkruiddruk vastgesteld. Bovendien worden we steeds vaker geconfronteerd met de aanwezigheid of… Lees verder »

Rupsen van de buxusmot kunnen NU bestreden worden!

Controleer vanaf nu Buxus op de aanwezigheid van rupsen van de buxusmot. De rupsen van de buxusmot verlaten momenteel hun schuilplaats en zijn terug actief. De jonge rupsen zorgen voor vraatschade aan de onderkant van de bladeren. Na een aantal vervellingen nemen de oudere, grotere rupsen happen uit de bladeren en kunnen die tot een volledige… Lees verder »

Natuurlijk plagen bestrijden met aaltjes

Emelten, engerlingen, larven van de taxuskever en buxusmotrupsen kunnen behoorlijke schade aanrichten in gazons en borders. Vaak is het al lastig om te herkennen om welk insect het gaat, laat staan hoe deze het beste te bestrijden zijn. Hier hebben wij de oplossing voor in de vorm van nematoden, oftewel aaltjes. Aaltjes zijn actieve jagers… Lees verder »

AANDACHT voor teeltvrije zone van 1 meter naast de waterlopen

Het decreet Integraal Waterbeleid bepaalt dat geen bodembewerkingen mogen plaatsvinden tot op 1 meter afstand vanaf de bovenste rand van het talud van alle oppervlaktewaterlichamen. Samen met het verbod op het gebruik van bestrijdingsmiddelen en het verbod op het gebruik van meststoffen (uitgezonderd bemesting door rechtstreekse uitscheiding bij begrazing) ontstaat een strook van 1 meter die… Lees verder »

AgriCamp en Advanta zetten België in bloei!

Beste groenprofessional, Wil je net als wij ook iets doen voor de vlinders en bijen? Doe dan mee met onze veldbloemenactie. In samenwerking met Advanta bezorgen we je gratis 100 gram van het bloemen-mengsel Honey Bee (zonder verdere aankoopverplichting).  Ruim voldoende voor het inzaaien van een mooie bloemenweide!  Hiermee zorg je niet alleen voor een ware bloemenexplosie… Lees verder »

ECOstyle voorseizoensactie 2019

ECOstyle voorseizoensactie 2019 De eerste bemestingsronde voor hagen en gazons staat alweer voor de deur. Kiest u voor een 100% organische aanpak, profiteer dan van de seizoensactie 10 + 1 gratis uit het ECOstyle gamma. Voorwaarden en deelnemende producten via DEZE LINK

AgriCamp bvba neemt nieuwbouw in gebruik

Het AgriCamp-Team kan u met veel trots en enthousiasme melden dat we onze intrek hebben genomen in volledig nieuwe kantoor- en magazijnruimtes. Sinds de start van de bouwwerken in 2016 heeft onze site een ware metamorfose ondergaan, wat maakt dat we vandaag volledig operationeel zijn om onze klanten een nog betere service te kunnen geven.… Lees verder »