AgriCamp bvba neemt nieuwbouw in gebruik

Het AgriCamp-Team kan u met veel trots en enthousiasme melden dat we onze intrek hebben genomen in volledig nieuwe kantoor- en magazijnruimtes. Sinds de start van de bouwwerken in 2016 heeft onze site een ware metamorfose ondergaan, wat maakt dat we vandaag volledig operationeel zijn om onze klanten een nog betere service te kunnen geven.… Lees verder »

AgriRecover 2018

Ophaling AgriRecover Vrijdag 12 oktober 2018 Van 9.00u – 11.30u en 13.00u – 15.30u Waar: Zanddijk 53 – 2480 Dessel Vergeet uw oproepingsbrief niet! KlIK HIER VOOR MEER INFORMATIE  

Demoveld proefveld geannuleerd

Demoveld maïs geannuleerd door stormschade Gazet van Antwerpen, 8 aug. 2018: “In Retie blijft het provinciaal domein Prinsenpark woensdag de hele dag gesloten omwille van de stormschade. Dat meldt de provincie Antwerpen. Zowat 200 bomen zijn er afgeknakt, wellicht door een erg plaatselijke windhoos die alles op zijn weg vernield heeft.” Tot onze spijt moeten… Lees verder »

Grasmat herstellen na lange periode van droogte

Het warme, zonnige weer van de voorbije weken heeft voor heel wat schade in gazons gezorgd. Opvallend veel grasperken liggen er geel en verdroogd bij. Om sommige plekken is het gras zelfs volledig verschroeid. Afhankelijk van de schade zal geval per geval moeten bekeken worden of een nieuw gazon moet worden aangelegd, of het voldoende… Lees verder »

Waterbesparende maatregelen van kracht

Omwille van de aanhoudende droogte en het uitblijven van regen riep de Droogtecommissie op 24/07/2018 code oranje uit voor heel Vlaanderen. Al beschikken de drinkwatermaatschappijen op dit ogenblik nog over voldoende drinkwaterreserves, is het toch noodzakelijk om spaarzaam om te gaan met water. Omdat er bovendien onduidelijkheid is over hoe lang de droogte nog zal aanhouden, volgen… Lees verder »

Vliegen bestrijden in de agrarische sector

Op veel bedrijven doen zich problemen met vliegen voor. Vliegen zijn overbrengers van ziekten en ze maken de dieren onrustig. Dit beïnvloedt de productie nadelig. Ook kan vliegenoverlast aanleiding geven tot klachten van omwonenden. Bovendien kunnen een handvol vliegen op enkele weken tijd een nieuwe populatie van duizenden vliegen voortbrengen. Reden te over dus om het vliegenprobleem… Lees verder »

Engerlingen en emelten bestrijden met Merit Turf

Engerlingen en emelten bestrijden met Merit Turf Voordelen Merit Turf Inzetbaar op o.a. sportvelden, golfbanen en in de graszodenteelt Snel en langdurig resultaat Unieke formulering met uitermate lage dosering Uitsluitend voor professioneel gebruik Toepassing en veiligheid Aanbrengen van MERIT® TURF. Beregen, met 5 tot 15mm water. Hierdoor kan het granulaat de toplaag goed binnendringen en… Lees verder »

Onkruidbestrijding grasland

Uw garantie voor meeropbrengst en eiwitwinning  Wanneer in een weide of grasland verschillende onkruiden voorkomen, dan nemen deze de plaats in van gras. Vooral wanneer er onkruiden voorkomen met een uitgebreid rozet zoals paardenbloemen of grote planten zoals ridderzuring, dan nemen deze veel (kostbare) plaats in. De opbrengsttoename zal dan ook in eerste plaats bepaald… Lees verder »

Waarschuwing: de buxusmot is terug!

Controleer vanaf nu Buxus op de aanwezigheid van al dan niet ingesponnen rupsen en schade van rupsen van de buxusmot. De rupsen verlaten momenteel hun schuilplaats en zijn terug actief. De jonge rupsen zorgen voor vraatschade aan de onderkant van de bladeren. Na een aantal vervellingen nemen de oudere, grotere rupsen happen uit de bladeren en kunnen… Lees verder »

Ophaalcampagne AgriRecover

13 oktober 2017 Van 9.00 – 11.30 u en 13.00 – 15.30 u Zanddijk 53 – 2480 Dessel Voor wie: alle professionele gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik. Tot de professionele gebruikers behoren ook de gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen in openbaar groen en tuinbouw. Welke verpakkingen: primaire verpakkingen die rechtstreeks in contact komen met het product:… Lees verder »