Actualiteit wintergranen

Onkruidbestrijding

In de meeste gevallen zullen de percelen die in het najaar zijn behandeld niet meer moeten gecorrigeerd worden. Indien percelen te kampen hebben met een zware bezetting van grassen (zoals duist), of er toch nieuwe breedbladige onkruiden tevoorschijn komen, kan er een correctie worden uitgevoerd:

Correctie na vooropkomst in het najaar:

0,1 l/ha PRIMUS of 0,75 l/ha SPITFIRE of 0,75 – 1 l/ha ZYPAR

In de nog onbehandelde percelen is het belangrijk om de onkruiden in een jong stadium aan te pakken. Behandelen op een vochtige bodem in een periode met actieve groei is aanbevolen met volgende schema’s:

Advies wintergerst

0,9 – 1,2 l/ha AXIAL 50 + 0,6 – 0,75 l/ha ZYPAR

Advies overige granen

200-265 gr/ha CAPRI DUO + 0,6 – 0,75 l/ha ZYPAR

Ziektebestrijding en versteviging

Controleer uw perceel op de aanwezigheid van schimmels. De schade van deze ziekten uit zich in lagere korrelopbrengsten, welke afhankelijk van de ziektedruk meer dan 50 % kan bedragen. Ook de 1e groeiregulatie staat voor de deur. De groeiregulator werkt remmend op de lengtegroei van de stengel en bevordert de diktegroei ervan. Hierdoor wordt een korter en steviger gewas verkregen.

ADVIES T1

1 – 1,25 l/ha KESTREL + 0,8 – 1 l/ha MEDAX TOP

OPGELET: OMWILLE VAN DE ZEER GROTE VARIATIE TUSSEN PERCELEN ONDERLING, IN COMBINATIE MET DE NIET ALTIJD GUNSTIGE WEERSOMSTANDIGHEDEN EN DRAAGKRACHT VAN DE BODEM, ZAL HET IN BEPAALDE GEVALLEN NOODZAKELIJK ZIJN OM EEN ONKRUIDBESTRIJDING, ZIEKTEBESTRIJDING EN HALMVERSTEVIGING GEZAMENLIJK UIT TE VOEREN. 

NIET ALLE MIDDELEN ZIJN EVEN GOED MENGBAAR MET ELKAAR.

ADVIES OP MAAT VAN UW PERCEEL MAAKT VOOR U HIERBIJ HET VESCHIL! 

Joris Van Campfort: +32 478 31 20 69
Steff Sools: +32 475 67 41 51
Kristof Schildermans: +32 471 43 52 53

 

 

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.