Alternaria bestrijden

Voorkomen is beter dan genezen

De aardappelpercelen hebben volop genoten van de laatste regenbuien en de bloei is bij de meeste rassen reeds ver gevorderd. Het loof is nu maximaal ontwikkeld en daarom is het belangrijk om, als het nog niet gebeurd is, vanaf nu dit gewas te beschermen tegen Alternaria.

Het is gekend dat Alternaria kan infecteren in omstandigheden van stress (droogte, hitte, snelle veroudering van het blad,…). Dit jaar hebben we minder extreme omstandigheden maar daarom is het risico niet minder groot: de opeenvolging van regenbuien, afgewisseld met wat droger weer, zijn de ideale omstandigheden die aanleiding geven voor een snelle ontwikkeling van Alternaria met de bijhorende verschijning van de vlekken. 

Een preventieve bescherming is de enige manier om uw aardappelvelden alternaria-vrij te houden! Wacht niet tot het verschijnen van de eerste symptomen. In een curatieve situatie valt alternaria lastig te bestrijden en daalt het opbrengstpotentieel zienderogen. Een tijdige bescherming biedt de enige zekerheid. Beter één week te vroeg dan één dag te laat!

ADVIES:

  • 0,2 kg/ha Terminett of
  • 0,5 L/ha Narita of
  • 0,6 L/ha Carial Star
 steeds in combinatie met een plaagmiddel.

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.