De aaltjes zijn er weer

De dagen worden weer langer en de bodem warmt langzaam maar zeker op. Dit betekent dat de aaltjes uit hun lange ‘winterslaap’ ontwaken en zich klaar maken voor hun strijd tegen engerlingen, emelten en andere schadelijke insecten.

Aaltjes zijn zeer effecteve bestrijders van plagen. Ze zijn microscopisch klein en zorgen ervoor dat het plaaginsect binnen 2-3 dagen doodgaat. Bij een bodemtoepassing van aaltjes vermenigvuldigen de aaltjes zich in de plaag. Ze zorgen zo voor een nieuwe generate aaltjes die vervolgens op zoek gaat naar de rest van de plaag. Hoe beter aaltjes zich kunnen verspreiden, hoe efectever de werking. Overdoseren is niet mogelijk. De hoeveelheid aaltjes neemt pas af als de plaag niet meer aanwezig is, de bodem te droog wordt of wanneer de bodem- of omgevingstemperatuur te laag wordt.

Raadpleeg de NEMASTYLE- folder hier voor meer informatie over de verschillende bodeminsecten, de aaltjes en tips voor een juiste toepassing. 

 

 

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.