Demoveld proefveld geannuleerd

Demoveld maïs geannuleerd door stormschade

Gazet van Antwerpen, 8 aug. 2018: “In Retie blijft het provinciaal domein Prinsenpark woensdag de hele dag gesloten omwille van de stormschade. Dat meldt de provincie Antwerpen. Zowat 200 bomen zijn er afgeknakt, wellicht door een erg plaatselijke windhoos die alles op zijn weg vernield heeft.”

Tot onze spijt moeten wij u mededelen dat er dit jaar geen algemene demodag zal plaatsvinden op ons proefveld te Retie. Na de extreme periode van droogte en daarbij horende stress, hebben onze meer dan 100 ingezaaide rassen uiteindelijk het hoofd moeten buigen, letterlijk dan, voor de hierboven vermelde storm. Ongeveer 80% van de rassen, verdeeld over alle zaadhuizen, heeft te kampen met schade, waardoor we het niet meer mogelijk achten om het demoveld aan u als klant te presenteren.

Op onze twee andere locaties, in Herselt en Essen, is het wel mogelijk de ingezaaide rassen te aanschouwen. Dit kan in overleg met uw vertegenwoordiger op een samen afgesproken moment.

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.