Focus op de bodem met grondmonsters

Een nieuwe tuin, een border die moet worden gerenoveerd of een gazon dat een opkikker nodig heeft? Start bij het begin en focus op de bodem. De bodem is immers de basis voor gezonde groei van planten en grassen. Een bodemonderzoek is dan ook onmisbaar om inzicht te krijgen in de bodemkwaliteit. 

Meten is weten

De winter of het vroege voorjaar is de ideale tijd voor het nemen van grondmonsters. AgriCamp BV kan de bemonstering van uw bodem volledig verzorgen en laat de monsters in onafhankelijke, gespecialiseerde laboratoria analyseren. De analyses zijn de basis van een optimale aanleg en onderhoud. Door middel van grondanalyses weet u wat er aanwezig is. Hoeveel organische stof zit er in de bodem? Wat is de zuurtegraad? Hoe zit het  met de structuur en het bodemleven? Hoeveel voedingsstoffen zitten er in de bodem en zijn deze beschikbaar voor de planten? Zo zorgt u ervoor dat openbaar groen of een tuin er niet alleen groen uitziet, maar ook jaren groen kan blijven.

Interesse?

Ons team van adviseurs kan zorg dragen voor het nemen van de grondmonsters, en hier aan gekoppeld het opstellen van een gericht advies voor bemesting en bodemverbetering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens:

Kristof Schildermans

kristof@agricamp.be

+32 (0) 471 / 43 52 53

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.