Het gazon renoveren

 

Uitermate geschikt voor het doorzaaien na schade door een anti-mosbehandeling of selectieve onkruidbehandeling. Ook aangewezen om een gazon na het verticuteren snel te laten herstellen en dichtgroeien. Ook na schade door insecten, ziekte, droogte of te intensieve betreding zorgt Renova altijd voor snel herstel. Bovendien ideaal voor het verjongen en renoveren van een gazon.

Volg zorgvuldig het Renova 8-stappenplan en uw gazon ziet er binnen enkele weken na doorzaai als herboren uit; veel voller, groener en weerbaarder zodat onkruid en mos geen kans meer krijgen.

 

Topdressen voor een geslaagd resultaat

Topdressing is ideaal om na het verticuteren en handmatig bijzaaien over het gazon te strooien. Het bevordert de kieming van de zaadjes en voorkomt dat ze wegwaaien of opgepikt worden door vogels. Topdressing bestaat uit een mengeling van fijne potgrond en rijnzand, aangevuld met direct opneembare meststoffen. Gebruik 0,5cm à 1cm topdressing om het zaad af te dekken, gevold door licht aanrollen.

 

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.