Natuurlijk plagen bestrijden met aaltjes

Emelten, engerlingen, larven van de taxuskever en buxusmotrupsen kunnen behoorlijke schade aanrichten in gazons en borders. Vaak is het al lastig om te herkennen om welk insect het gaat, laat staan hoe deze het beste te bestrijden zijn. Hier hebben wij de oplossing voor in de vorm van nematoden, oftewel aaltjes.

Aaltjes zijn actieve jagers en ze herkennen plaaginsecten zoals engerlingen, emelten, taxuskevers of de taxuskeverlarven aan hun geur. Na toepassing gaan de aaltjes direct op zoek naar het plaaginsect en dringen naar binnen via een lichaamsopening. Eenmaal binnengedrongen infecteren ze deze met een bacterie. De bacterie doodt het plaaginsect en deze sterft binnen 2 tot 3 dagen.

Aaltjes kunnen ingezet worden in borders, gazons, sportvelden en bloembakken. Uiteraard is dit afhankelijk van welke plaag bestreden moet worden. Overdosering is niet mogelijk, je geeft nooit teveel aaltjes.

Voor aaltjes geldt, hoe hoger de temperatuur, hoe actiever, sneller en efficiënter ze werken. Bij lage temperaturen zijn ze misschien trager, maar zeker nog wel actief. De minimale bodemtemperatuur is 8°C.

Om het juiste moment voor het bestrijden van een plaag te kiezen, is het belangrijk te weten om welke plaag het gaat. Plaaginsecten die groter zijn dan 2 cm zijn namelijk niet gemakkelijk te bestrijden. Hoe groter het insect hoe lastiger te bestrijden.

RAADPLEEG HIER DE HANDLEIDING 

OF LEES DE FOLDER 

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.