Nieuw jaar, nieuwe kansen

Beste klanten, relaties, vrienden, collega’s en medewerkers

Nu Kerstmis en het Nieuwe Jaar naderen, willen we even de tijd nemen om met u terug te blikken op het voorbije jaar, maar ook samen vooruitkijken naar wat komen zal.

2016 was geen boerenjaar

De aanslagen in Brussel, de Brexit, de verkiezing van Trump… 2016 was om vele redenen een opmerkelijk jaar. Voor de land- en tuinbouwsector was 2016 een jaar om snel te vergeten. Door de uitzonderlijke neerslaghoeveelheden in het voorjaar, waren er niet alleen op nagenoeg alle bedrijven fameuze oogstverliezen, ook de kwaliteit van sommige teelten viel tegen. Hoe nat en koud het voorjaar was, zo droog en heet was het najaar. Voornamelijk de extreem droge maand september was nefast voor de akkerbouwteelten.

Samenvattend kunnen we stellen dat 2016 één van de meest erbarmelijke jaren ooit was voor de land- en tuinbouw.

Nieuwe mogelijkheden in 2017

Eerst en vooral betekent 2017 een nieuwe start voor ons als bedrijf. Eind 2016 werd bekend dat de aandelen van ons zusterbedrijf Alliance bv te Nederland werden overgenomen. Door deze ontwikkeling heeft Joris van Campfort, zaakvoerder van Alliance Agro, de kans gekregen om zelfstandig met zijn vernieuwd team van mensen verder te gaan op de Belgische markt. Onder de nieuwe naam AgriCamp bvba zullen we, vanaf 1 januari 2017, u als klant op dezelfde vertrouwde wijze blijven bedienen. Belangrijk om weten is dat wij op dezelfde wijze blijven werken en dat er voor onze klanten, relaties en medewerkers niets verandert. U als klant blijft centraal staan en kan uw vertrouwde contactpersonen blijven zien en spreken. Tevens brengt 2017 de start van onze nieuwbouw op onze huidige locatie te Dessel, zodat we klaar staan om u als klant in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn.

Wat mogen we in 2017 op landbouwkundig vlak verwachten? Vanuit AgriCamp bvba hebben we, indien moeder natuur ons gunstig gezind is, alvast het volste vertrouwen in de toekomst. We laten het voorbije jaar achter ons, en trekken als een gezond ondernemer het nieuwe jaar in. Ondanks het gebrek aan een glazen bol, durven we dan ook voorzichtig enkele voorspellingen te doen. Zo verwachten we een verder mooi herstel van de melkprijs in 2017. Verder zal het nieuwe jaar hét jaar van de ruwvoederproductie worden, een gevolg van de lage voorraad op de meeste bedrijven. Tot slot zien we een gunstige evolutie naar een duurzamer Europa.

Samen sterk in ‘t veld

Er rest ons nog één ding, en dat is u als klant, relatie, vriend, collega of medewerker te danken voor het vertrouwen en de aangename samenwerking. Vergeet het afgelopen jaar, trek uw handen uit het haar. Want nu gaat het beginnen, in 2017 zullen we wel winnen. Samen staan we sterk in ‘t veld!

Het AgriCamp-Team wenst u prettige Kerstdagen en een gezond en succesvol Nieuwjaar!

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.