Onkruidbestrijding grasland

Uw garantie voor meeropbrengst en eiwitwinning 

Wanneer in een weide of grasland verschillende onkruiden voorkomen, dan nemen deze de plaats in van gras. Vooral wanneer er onkruiden voorkomen met een uitgebreid rozet zoals paardenbloemen of grote planten zoals ridderzuring, dan nemen deze veel (kostbare) plaats in.

De opbrengsttoename zal dan ook in eerste plaats bepaald worden door het type onkruiden die in het grasland voorkomen. Daarnaast zorgen de onkruiden voor veel concurrentie met het gras: alle water en meststoffen die de onkruiden opnemen, zijn niet meer ter beschikking voor het gras. Een onkruidbestrijding stopt deze concurrentie en zorgt dus voor een optimale grasopbrengst.

Gemiddeld zal een onkruidbestrijding dus heel wat extra kilo’s droge stof opleveren wat zich meteen vertaald in een extra financiële surplus! Uiteraard is het hierbij van belang om tijdig de onkruidbestrijding uit te voeren, voordat de grasgroei eronder lijdt. De ideale periode is hierbij van maart tot mei naargelang de groeiperiode van het onkruid.

U kan hier terecht voor een advies op maat! 

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.