Onkruidbestrijding maïsteelt 2017

Vroeg starten zorgt voor de hoogste opbrengst

Ondanks de koelere omstandigheden wordt de maïs momenteel al op meerdere plaatsen gezaaid. Het is dus tijd om ook met de onkruidbestrijding te starten. Alvorens een advies te verwoorden naar 2017, is het verstandig eens even stil te staan en terug te blikken naar de ervaringen in 2016. Wegens het koude en vooral zeer natte voorjaar was het beeld van ondergelopen velden en verloren maïspercelen geen uitzondering voor het oog. De barre omstandigheden hadden ook een impact op de onkruidbestrijding. Op percelen waar men niet tijdig op kon rijden of waar de maïs zo zwak was dat de onkruiden de bovenhand namen of waar de rijen te laat sloten en zo laatkiemende onkruiden toelieten, was het een moeilijke bestrijding in 2016.

Advies 2017:

  1. Direct na het zaaien een voor-opkomst bespuiting uitvoeren met een bodemmiddel  zoals Frontier Elite, Dual Gold, enz.
  2. In vroege na-opkomst een herbicide mengsel toepassen o.b.v. de onkruiden in het perceel

De onkruidbestrijding verdelen over een voor-opkomst en een na-opkomst bespuiting geeft meer kans op een 100% onkruidvrij perceel. Deze tactiek zal resulteren in de hoogste opbrengst maïs per hectare.

Voor mee informatie, concreet advies naar middelenkeuze of opvolging van uw teelt, neem contact op met uw adviseur.

Het AgriCamp-Team

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.