Schimmels in de tuin

De laatste dagen en weken zijn er verdacht veel meldingen en vragen over schimmels in gazons en op tuinplanten. Dit valt grotendeels te verklaren door het grimmige weer, waar de opeenvolging van regenbuien, afgewisseld met wat droger weer, aanleiding geven voor een snelle ontwikkeling van bijvoorbeeld schimmels.

Naast de invloed van het weer kan ook een onjuiste bemesting, slechte structuur van de bodem of een ondoordachte watergift aan de oorzaak liggen van schimmelontwikkeling. Door preventief op deze zaken te letten kan een schimmelaantasting worden voorkomen.

Indien er toch schimmelvorming optreedt,  is snel ingrijpen nodig. Bepaalde schimmels kunnen agressief om zich heen grijpen, met schade voor het gewas tot gevolg. Voor efficiënt te handelen met een correcte bestrijding is een snelle identificatie van het probleem noodzakelijk. Twijfel niet om ons te contacteren bij vragen over preventie, het herkennen of bestrijden van deze problemen. Wij vertellen u er graag meer over!

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.