TerraCottem TURF

Als gevolg van de klimaatverandering worden we geconfronteerd met hevigere regenval en aan de andere kant vaker en langduriger droogteperiodes. Het gebruik van TerraCottem turf bij het inzaaien van een gazon of het aanleggen van graszoden beschermt het gazon tegen onregelmatige regenval of irrigatie.

TerraCottem turf verhoogt de wortel- en grasgroei. Een gezonder en dieper wortelstelsel helpt het gras langere periodes van droogte te overbruggen en sneller te herstellen. Daarnaast verhoogt TerraCottem turf de water- en nutriëntretentie van de bodem. Er is dus minder afspoeling van water en voedingsstoffen – wat beter is voor het milieu – terwijl er meer water en voedingsstoffen beschikbaar zijn voor het gras. Het betekent ook dat het gras minder te lijden heeft als het niet op tijd wordt geïrrigeerd. En het maakt waterbesparingen tot 50% mogelijk.

TOEPASSINGSMETHODE ONTDEK JE HIER

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.