Vliegen bestrijden in de agrarische sector

Op veel bedrijven doen zich problemen met vliegen voor. Vliegen zijn overbrengers van ziekten en ze maken de dieren onrustig. Dit beïnvloedt de productie nadelig. Ook kan vliegenoverlast aanleiding geven tot klachten van omwonenden. Bovendien kunnen een handvol vliegen op enkele weken tijd een nieuwe populatie van duizenden vliegen voortbrengen. Reden te over dus om het vliegenprobleem systematisch aan te pakken, door een nauwgezet hygiëne en bestrijdingsplan uit te werken.

Voorkomen is het halve werk

Vliegen zetten eitjes af op en in mest- en voedselresten. Daarom moet een eerste maatregel zijn het zorgen voor uiterste hygiëne op het bedrijf. Dat betekent onder andere het opruimen van mest- en voedselresten bij roosters en voerbakken. Maar ook het beperken van binnenkomen van vliegen is belangrijk.

Duurzame chemische bestrijding

Hygiënische maatregelen zijn vereist. Vaak echter zijn ze niet voldoende en is aanvulling met chemische bestrijdingsmiddelen noodzakelijk. Voor een efficiënte bestrijding zijn zowel larvendodende- als contactmiddelen van toepassing:

  • HokoEX (5 kg), granulaat tegen maden in mest of drijfmest
  • Permas 250 Combi EC (1L), spuitmiddel met ‘knockdown’ effect en nawerking
  • Zerox Spray (400-750 mL), krachtige ecologische spuitbus met snelle dodelijke werking

  • NIEUW Bombex Pebbys (250-750 mL)
  • NIEUW Pesguard CT2.6 (500 mL)

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.