Vooropkomst in maïs loont altijd

Start vroeg, garandeer uw rendement!

De maïszaai is deze week in volle hevigheid losgebarsten. Hierdoor is het meteen ook tijd om de nodige aandacht te besteden aan de bestrijding van onkruiden. Een vroege onkruidbestrijding in voor-opkomst garandeert u  een optimaal rendement van uw maïs:

  • de impact op de gewasveiligheid is miniem
  • vroege toepassingen zijn interessant bij monocultuur of bij  complexere flora (bvb. gierstgrassen) in terbuthylazine vrije schema’s
  • geen concurrentie voor vocht, licht, meststoffen,…

Advies VOOROPKOMST

 Direct na het zaaien een voor-opkomst bespuiting uitvoeren met een bodemmiddel zoals Frontier Elite, Merlin, Adengo TC Max enz.

Tegen onkruidgiersten en knolcyperus is een behandeling in vooropkomst een belangrijke 1e fase om die onkruiden te beheersen.

Advies NA-OPKOMST

In vroege na-opkomst een herbicide-mengsel toepassen o.b.v. de onkruiden in het perceel.

De middelenkeuze hangt grotendeels af van de onkruidflora. Daarbij staan de aan- of afwezigheid van onder andere gierstgrassen, knolcyperus en haagwinde centraal.

De onkruidbestrijding verdelen over een voor-opkomst en een na-opkomst bespuiting geeft meer kans op een 100% onkruidvrij perceel. Deze tactiek zal resulteren in de hoogste opbrengst maïs per hectare.

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.