Waterbesparende maatregelen van kracht

Omwille van de aanhoudende droogte en het uitblijven van regen riep de Droogtecommissie op 24/07/2018 code oranje uit voor heel Vlaanderen.

Al beschikken de drinkwatermaatschappijen op dit ogenblik nog over voldoende drinkwaterreserves, is het toch noodzakelijk om spaarzaam om te gaan met water. Omdat er bovendien onduidelijkheid is over hoe lang de droogte nog zal aanhouden, volgen er nu waterbesparende maatregelen van kracht.

Provincie Antwerpen:

Het is verboden water – zowel uit het publieke drinkwaternet, als regen- en grondwater – te gebruiken voor het besproeien van velden, grasperken en tuinen, tenzij tussen 20u00 en 8u00 in het kader van de normale activiteiten van land- en tuinbouwondernemingen.

Voorbeeld: een aardappelteler mag zijn aardappelen water geven enkel en alleen tussen 20u00 en 8u00, en dit met zowel leidingwater, als regen- en grondwater. 

—Volledige politiebesluit provincie Antwerpen—

Provincie Limburg:

Voor de land- en tuinbouwonderneming geldt een verbod op verspilling van leidingwater tenzij tussen 20u00 en 8u00, echter geen verbod op grond- en regenwater in kader van normale activiteiten, maar liefst tussen 20u00 en 8u00.

Een aardappelteler mag zijn aardappelen water geven met leidingwater tussen 20.00 en 08.00 u. Het gebruik van regen- of grondwater is steeds toegelaten, maar liefst tussen 20.00 en 08.00 u.

—Verspilverbod provincie Limburg—

 

***huidige maatregelen gelden vanaf heden tot opheffing of aanpassing***

Deel dit artikel

Ontvang onze tips en advies meteen in je mailbox

AgriCamp is expert in producten voor land- en tuinbouwsector. Ontvang telkens als eerste de nieuwste tips en advies over uw sector. Plaats hieronder uw e-mailadres en selecteer uw gewenste sector.